Helgelandsbrødet

Kreativ prosess, konsept, verdi, merkevare, logo, grafisk, emballasje, tekst, foto, nettsider, powerpoint, rollup, butikkreklame, sjokkselger, facebook.

Spennende, inkluderende, lystig, smakfullt, moderne og positivt. Gjennom det visuelle uttrykket, de lokale verdiene samt et eget fond for støtte til lokale prosjekter for barn og unge så er Helgelandsbrødet noe utenom det vanlige.

En smak av Helgeland, på sitt beste
Gjennom en kombinasjon av en kraftig profilfarge på en bakgrunn av grønn origanum vulgare og himmelblå gradering så får en nærliggende assosiasjoner fine sommerdager. Dette gir en positiv følelse rundt produktet. Foto av mesterkokk Jæger Hansen og kjendiskokk Eyvind Hellstrøm som presenterer brødet i godt humør gir en spennende tyngde og en forventning til produktets kvalitet.

Ikke et spesialbrød
Dette er et brød for både barn og unge. Passer til både matpakke og tapas. Med glimt i øyet ramser vi opp all verdens pålegg som passer til brødet, for å fortelle at brødet passer til "alt". Samtidig så viser vi på nettsiden forskjellige idéer til spennende brød-retter som skiller seg litt utenom den vanlige skiva.

Lokale verdier er viktig for produktets identitet
En lokal mesterkokk, en lokal ingrediens og et fond som fylles opp av deler av overskuddet fra brødsalget. Alle disse verdiene gir Helgelandsbrødet kraftige lokale røtter. Helgelandsbrødets barne- og ungdomsfond gir 1,50,- pr. solgte brød til gode prosjekter for barn og unge på Helgeland. Det må søkes om midler, og her er det muligheter for både små og store prosjekter.

 

www.helgelandsbrodet.no

Helgelandsbrødet er et produkt av Bakeriet AS. Bakeriet AS er Nordlands største bakerikonsern med fire bakerier fordelt over fylket. Bakeriet utvikler til stadig nyheter på vegne av sine kunder, og har hatt et spesielt ønske om å utvikle et lokalt brød spesialtilpasset helgelendingers ganer.

Helgelands egen mesterkokk Svein Jæger Hansen har kjernekunnskap innen både gourmet og hverdagskost. Sveinkommer opprinnelig fra Mosjøen og har siden 2000 vært kjøkkensjef på Meyergården Hotell i Mo i Rana. Svein er kjent som en patriot for lokale råvarer og har bl.a. blitt utpekt som årets Rana-ambassadør i 2010. Svein har også egen kokebok, Polarsirkelmat (som forøvrig Sjursendesign har utformet design på).