Polarsirkelmat

Kokebok, grafisk design

En kokebok for sansene helt fra en åpner permen.

Gjennom bruk av farger og nyanser hjelpes leseren i å få en følelse med retten før han starter å lese. Hver side skaper en forventning til retten. Mørke farger gir assosiasjoner til det mer lune, animalske og røffe, og lyse farger skaper forventninger til lettspiste og enkle retter. Skarpe farger viser til tydelige smaker og tilbehør mes duse farger ofte gjelder for runde og lette opplevelser.

Boka er skrevet av kokk og kjøkkensjef ved Meyergården Hotell Svein Jæger Hansen sammen med fotograf Rolf-Ørjan Høgset. Med utgangspunkt i Høgsets flotte bilder og Jæger Hansens fantastiske oppskrifter har Sjursendesign formet boka med tanke på å understreke hver matretts særegenhet. Det skal også nevnes at mat-ekskursjoner og smaksprøver har beriket arbeidet med boka.

Kokk: Svein-Jæger Hansen

Foto: Rolf-Ørjan Høgset